Hore

Chirurgická oceľ. Objav jej čaro!

28.02.2015
Chirurgická oceľ. Objav jej čaro!

Chirurgická oceľ. Určite dobre vieš, že je využívaná na výrobu chirurgických nástrojov, na stavbu budov, mostov a pod. Vieš však, že chirurgická oceľ je jedným z najlepších materiálov na výrobu šperkov? Hneď sa dozvieš prečo! 

Mnoho jedinečných vlastností, ktoré poskytuje nerezová oceľ ju robia silným kandidátom na skvelý materiál pre výrobcov šperkov

Šperky z chirurgickej ocele sú okrem svojej pevnosti, výnimočné aj svojím trvácnym leskom a svojím strieborno-kovovým vzhľadom. Dizajnéri využívajú chirurgickú oceľ, pretože vďaka ich širokým možnostiam dokáže neustále nasledovať módne trendy a byť IN.

 

Šperky z chirurgickej ocele

Šperky z ocele - čo je na nich najlepšie?

■ Antialergickosť.

Tieto šperky sú skvelou voľbou pre ľudí, ktorí sú citliví či dokonca alergickí na niektoré šperkárske materiály.  

Odolnosť voči korózii
Zliatina chirurgickej ocele je navrhnutá tak, aby zvládala kontakt či už s vodou, kyselinou, chlórom, ale aj s vysokými teplotami. (POZOR! Platí to len ak na šperku nie je nanesená žiadna povrchová vrstva.)
Výhodou je aj to, že šperky z chirurgickej ocele sa nepokovávajú, čo má taktiež zásluhu na ich vyššej odolnosti.

 

Ľahká údržba šperkov
Chirurgická oceľ svojich fanúšikov len a len potešuje. Napríklad aj v nenáročnosti na údržbu. Jasný, ľahko udržateľný vzhľad chirurgickej ocele je lákadlom pre moderné šperkárstvo! Ak sa aj stane, že tvoj šperk z chirurgickej ocele bude trošku nelesklý, navrátiš to po jednoduchom očistení suchou handričkou na šperky.  

■ Sila a váha ako výhoda
Oceľ. Hoci je to kov nedisponuje vlastnosťami, ktoré by mali predznamenávať, že bude ťažká. Práve naopak! V šperkárstve sa stáva obľúbenou, pretože už pri výrobe túto vlastnosť potláčajú na úkor vyššej odolnosti. Aj práve preto sú tieto šperky vhodné na bežné nosenie. Ľahkosť ich výroby umožňuje dizajnérom pohrať sa s rôznymi jej prevedeniami.

Odolnosť proti nárazu
Hoci sa pri výrobe chirurgickej ocele upúšťa od jej hmotnostných vlastností, jej tvrdosť však naďalej ostáva. Rozhodne zvládne aj pád na zem, na kamienky bez výrazných škrabančekov.

Dlhodobá hodnota
Napriek tomu, že sa tieto šperky pohybujú v nižšej cenovej výške ako sme, napr. pri drahých kovoch zvknutí, udržiava si svoju trhovú hodnotu najmú vďaka svojej kvalite.

Udržateľnosť
Šperky z chirurgickej ocele sa radia k najudržateľnejším materiálom vo svete šperkov. "Zub času" tu skrátka nemá šancu!

Šperky z chirurgickej ocele

Presvedčili ťa tieto fakty alebo nie? Tak to vyskúšaj a nemysli si, že chirurgická oceľ je vhodná len na výrobu kuchynských hrncov. Zisti aké je čaro šperkov z chirurgickej ocele na vlastnej koži. 
Anjelskydiabolske šperky z chirurgickej ocele ťa pozývajú na návštevu. :)