Hore

Magnetické náramky. Prečo si ich vybrať?

12.11.2018
Magnetické náramky. Prečo si ich vybrať?

Náramok už viac nemusí byť len módnym doplnkom Vášho outfitu. Naša ponuka náramkov sa rozšírila totiž o volfrámové náramky, ktoré majú okrem estetickej a "ozdobnej" stránky aj liečivú funkciu. Počuli ste už o magnetických náramkoch?

Magnetické náramky sú náramky, ktoré majú najčastejšie na vnútornej časti náramku osadený magnet, ktorý má pozitívny vplyv na funkciu ľudského organizmu. Magnety, ktoré tvoria súčasť náramku sú vyrobené zo zliatiny jednej pätiny bóru a štyroch pätín neodymu. Sú poväčšine v malých rozmeroch a ich primárnou úlohou je uvoľňovanie malého množstva svojej magnetickej energie po celý čas priameho kontaktu s pokožkou. Magnetické náramky sa samozrejme vyrábajú zo zdravotne nezávadných materiálov ako chirurgická oceľ, keramika či volfrám. Všetky materiály sú antialergické, šetrné voči citlivej pokožke a nijako ju nedráždia. 

Volframove magneticke naramky

Akú liečivú funckiu tieto náramky majú? Magnetické náramky pôsobia blahodárne na krvný obeh. Pri nosení náramku magnetické vlny prechádzajú tkanivami a stimulujú prúdenie krvi,  ktoré môžu v niektorých prípadoch uvoľňovať bolesť či zmierniť opuchy.

Potrebujete zvýšiť pracovnú, športovú alebo celkovú telesnú kondíciu? Magnetický náramok je teda ideálny riešením. Pozitívne vplyvy na krvný obeh a posilňovanie imunity sú jedným z najpodstatnejších výhod týchto náramkov. Lepšie prúdenie krvi obnovuje a urýchľuje rast buniek a zvyšuje počet zdravých červených krviniek.

Magnetické náramky však majú aj svoje limity. Ľudia so zavedeným kardiostimulátorom alebo defibrilátorom nesmú nosiť tento typ náramkov. Neodporúča sa tiež tehotným ženám napriek tomu, že nebol preukázaný škodlivý účinok na dieťatko.