Hore

Vieš, čo sú to Vermeil šperky?

25.01.2015
Vieš, čo sú to Vermeil šperky?

 

Vermeil šperky. Dostalo sa ti už do uší takéto pomenovanie šperkov? Vieš, čo to je a o aký šperk sa jedná? My ti to prezradíme!

Vermeil šperky. Áno, aj oni sú súčasťou nášho eshopu.  Pridali sa k nám už pred viac ako rokom a stávajú sa u žien čoraz obľúbenejšími. Šperky vermeil, sú šperky, ktoré ulahodia tvojmu oku a dostanú tvoje srdce. Sú to šperky, ktoré patria krásnym a výnimočným ženám. Sú to šperky pre ženy či dámy, ktorým sa páči pocit výnimočnosti a luxusu. To všetko sú Vermeil šperky.

Čo to však znamená, že šperk je vermeil? Vermeil šperky, sú také šperky, ktoré vznikajú kombináciou dvoch drahých kovov, čiže zlata a striebra. V preklade povedané vermeil šperky sú pozlátené striebro.

 

 

 

Názov vermeil pochádza z Francúzska. Toto pomenovanie sa začalo používať v 19. storočí, najmä v Amerike, ako náhrada za dovtedy používané označenie takýchto šperkov: striebro – pozlátené.

Názov vermeil šperky v sebe zahŕňa kombináciu striebra, zlata a iných kovov používaných v šperkárstve. Pri výrobe takýchto vermeil šperkov je dôležité dbať na to, aby strieborný šperk bol pozlatený minimálne 10K (42%) zlatom. Zvyčajne však ide o strieborný šperk, ktorý je pozlátený 14K(58%) zlatom. Takto to je aj u nás. Naše vermeil šperky sú pozlátené 14K zlatom a vytvárajú tak jedinečný vzhľad krásneho kombinovaného šperku. 

  

 Vermeil náhrdelník s príveskom 3 srdiečkaVermeil náhrdelník s príveskom mašlička

 

Vermeil šperky nájdeš v našom eshope v podobe náušníc, príveskov, retiazok, ale aj prsteňov. Kombinácia strieborno-zlatej, zlatej, ale aj ružovozlatej ťa rozhodne uchváti. Nechaj sa zlákať jedinečným čarom týchto šperkov. Povedz svoje "áno" vermeil šperku.

 

Vermeil Náušnice 

Vermeil Náušnice

 

Najlepšie na vermeil šperkoch je práve to, že sú kombináciou dvoch drahých kovov. Tieto šperky dokonca nevytvárajú alergické reakcie a sú vhodné pre každú ženu.
Predovšetkým sa vermeil šperky hodia tým dámam, ktoré hľadajú luxusný a hodnotný šperk za rozumnú cenu.

 

Vermeil prstene

 Vermeil prsteň