Hore

Ako si vybrať šperk na ples?

24.01.2018
Ako si vybrať šperk na ples?

Plesová sezóna sa rozbieha... Šaty, topánky, kabelku máš... ale čo šperk? Už si si vybrala?

Štýl šiat, výstrih a farba tvojich plesových šiat sú najdôležitejšie kritériá pri výbere šperku.  Do úvahy spadá aj typ tvojej tváre, či farba vlasov.

Šperky musia byť totiž zodpovedajúce tomu aký máš črty tváre, preto výber náušníc a náhrdelníka netreba podceniť, aby šperky navzájom nepôsobili ako rušivé elementy. (Pozn. pozri náš článok: Aký typ náušníc sa mi hodí? ) 

Perly, kryštály či strieborné šperky? Ktoré si vybrať?

Tvoje doplnky, by mali ladiť s farebným tónom tvojich šiat. Strieborné šperky vyzerajú obzvlášť dobre s chladnými farbami, ako sú modrá, fialová a zelená. Zlaté šperky vyzerajú pekne s teplými farbami ako ružová, koralová, žltá a červená. Avšak neexistujú žiadne pravidlá, zákazy, prečo by si napr. zlaté šperky nemohla nosiť s chladnými farbami alebo naopak.

Spoločenské šaty, ktoré sú veľmi elegantne prepracované vyzerajú lepšie s jednoduchým štýlom šperkov. Šaty, ktoré sú jednoduché v dizajne, zase podškrtneš s výraznými šperkami. Šaty, ktoré majú hlboký výstrih vo väčšine prípadov pôsobia honosnejšie a elegantnejšie ak sa šperku v dekolte vzdáš a vsadíš len na náušnice a napr. aj náramok. 

Naše tipy na sety zo striebra:

   

Šaty bez ramienok krásne zvýraznia tvoju hruď taktiež bez náhrdelníka, avšak ak nechceš pôsobiť "naho" pokojne si náhrdelník daj, dbaj však na to, aby si šperky neprekombinovala. K šatám bez ramienok sa hodí len jeden výrazný prvok, čiže ak náušnice výrazné, náhrdelník jemný , alebo naopak. Neutrálne farebné plesové šaty ako biela, béžová alebo čierna by mohli byť v poriadku s farebnými šperkami.

Skôr než sa však rozhodneš, aké šperky na ples vezmeš, bezpodmienečne si to s celkovým vzhľadom musíš aspoň skúsiť doma pred zrkadlom, aby si s výsledným efektom bola naozaj spokojná wink .

Naše tipy na sety Swarovski elements:

38,90 €