Hore

Šperk z materiálu 18KGP. Čo to znamená?

24.05.2018
Šperk z materiálu 18KGP. Čo to znamená?

Zapáčil sa Vám šperk z materiálu 18KGP? Ani sa Vám nečudujeme. Tieto šperky sú vysoko lesklé a veľmi vábivé na pohľad. Môžu byť v kombinácii s rôznymi farebnými alebo čírymi kryštálmi či perlami.

Šperky krásne vyniknú pre príležitostné a slávnostné nosenie a najčastejšie sa vyskytujú v dizajne pre ženy. Šperky sú veľmi pôvabné a za cenovo prijateľné sumy.

Čo to však znamená, že šperk je z materiálu 18KGP


Materiál 18KGP - v preklade 18K gold plated, čiže 18 karátové pozlátenie.

Pozor! nemýľte si to však so zlatom. Pozlátené šperky nie sú zlaté šperky. 

Pozlátené šperky sú totiž šperky vyrobené zo základného kovu (napríklad u nás v eshope ródium), ktoré majú povrchovú úpravu - tenkú vrstvu zlata aplikovanú na vrch. Náš eshop ponúka tri varianty - zlatá, medená a strieborná povrchová úprava pozlátením.

Pozri kombináciu so Swarovski elements: NÁUŠNICE alebo SETY.

Swarovski elements set-nausnice+privesok

Swarovski elements nausnice

Tieto šperky sú vhodné na príležitostné nosenie . Šperky s označením 18KGP, teda s povrchovou úpravou (pozlátenie) si uchovávajú svoj lesk, farbu, nečernejú a majú dlhú životnosť. 

POZOR! Tieto šperky by nemali prichádzať do priameho styku s chemickými látkami, čistiacimi prostriedkami, rôznymi krémami a parfumami, morskou vodou, vodou s chlórom (bazény, kúpaliská), vodou s jódom alebo sírou (kúpele, minerálne pramene, liečivé vody). Ak sa tak aj párkrát stane, nič sa nedeje. Nepanikárte. Máme na mysli pravidelné vystavovanie šperku takýmto "nevyhovujúcim" podmienkam. Ak sa o šperk budet patrične starať a dávať si naň pozor, vydrží Vám niekoľko rokov.