Hore

TOP 6 krokov - vybrať šperk ako darček

10.07.2018
TOP 6 krokov - vybrať šperk ako darček

Chystáš sa kúpiť šperk? Bude to darček? Tak tento článok je práve pre teba. Šperk je najvhodnejšou voľbou, najmä pre dámy, pretože ak nápady dochádzajú po bonboniére a kvetoch, to rozhodne zachráni šperk :)

Podľa nedávneho prieskumu vyplynulo, že takmer tretina žien by si priala dostať ako darček šperk. Avšak práve preto, že šperk je bezpečnou voľbou neznamená to, že môžeš kúpiť prvý, ktorý uvidíš v obchode či na internete.

Pri výbere šperku je potrebné starostlivo zvážiť, ako obdarovaná osoba daný šperk prijme. Pripravili sme pre teba TOP 6 dôležitých faktorov, na ktoré sa pri výbere šperku treba spoľahnúť.

Zhodnoť človeka

Darčeky, predovšetkým šperky, sa radia medzi veľmi subjektívne záležitosti. Rovnaký šperk, ktorý daruješ dvom rôznym ľuďom, môže zožať veľmi odlišné reakcie. To je to, čo musíš vedieť odhadnúť. Preto je dobré zvážiť aj osobné predpoklady obdaroveného.

  1. VZŤAH

Aký je medzi Vami vzťah? Významným faktorom je typ samotného vzťahu. Šperk, je jednoznačne vynikajúcim darčekom pre väčšinu žien, a je tu veľká pravdepodobnosť, že sa mu žena poteší - pokiaľ sa trafíš :o). Samozrejme, dôležité je rozlíšiť pre koho daný šperk bude. Je rozdiel či kupuješ darček pre manželku, priateľku, matku, sestru, tetu, dcéru, či svokru.

  1. VKUS

Najväčším faktorom je trafiť sa do vkusu. Je totiž dôležité darovať šperk, ktorý sa hodí aj do štýlu obdaroveného. Dobrá stratégia ako to, čo najistejšie zistiť je - všímať si! Dávať pozor na kúsky, ktoré v súčasnej dobe tvoria každodenný šatník. Nosí bežne náhrdelník alebo náušnice a čo náramky?
Dôležité je tiež všímať si štýl šperkov. Sú šperky výrazné či jemnejšie? Obľubuje kryštály či vsádza na jednoduchosť? Preferuje biele, zlaté či čierne šperky? A čo obľúbená farba? :)

  1. VÝZNAM

Najlepšie darčeky sú tie, ktoré majú v sebe aj skrytý význam. U šperkov to často znamená dobrý výber. Všetko totiž má svoju symboliku. Napr. šperk, ktorý je preplietaný zdôrazní puto, srdce vyjadrí lásku, kryštál krásu. Čo tak šperk, ktorý súvisí so záujmami, koníčkami? ( gitara, motorka, zvieratko ... ). To všetko sú malé detaily, ktorými však vypovieš veľa.

šperky

  1. TRENDY vs. KLASIKA

Áno, najnovšie trendy dokážu zahltiť trh so šperkami. Moderný a módny šperk je skvelý spôsob ako ukázať svoju všímavosť, že vieš čo sa teraz nosí. Na druhej strane, neustály problém trendov je, že zvyčajne prichádzajú a odchádzajú. Z tohto dôvodu odporúčame zvoliť kúsok, ktorý je viac klasický. To znamená, že aj keď o 5 rokov si ho nájde v šperkovnici, stále bude rovnako štýlový.

  1. ROZPOČET

Môžeš kúpiť pekný šperk za dobrý peniaz, môžeš kúpiť luxusný šperk za luxusný peniaz. Či už patríš k tej alebo tej kategórií, alebo si niekde medzi, aj tento faktor zaváži. S približným cenovým rozpätím si pomôžeš v orientovaní sa medzi šperkami.

  1. KVALITA

Je samozrejmé, že keď kupuješ šperk, chceš kúpiť aj kvalitu. Preto je dôležité overiť si predajcu u ktorého nakupuješ. Aké mali ľudia skúsenosti (recenzie), ako je to prípadne so zárukou a reklamáciami? To všetko by dôveryhodný a dobrý predajca mal mať zverejnené na svojom webe. Ak ti niečo nie je jasné, chýbajú informácie - pýtaj sa. Taktiež aj voľba materiálu ide ruka v ruke s kvalitou nákupu. Over si aj materiál aký obdarovaný zvykne uprednostňovať - striebro, zlato, chirurgická oceľ či bižu?

Ak si všetky tieto faktory pri nákupe prečítaš a zvážiš, je len malá pravdepodobnosť, že pri výbere šperku šliapneš vedľa :)