Hore

Swarovski šperky - Príbeh

17.09.2014
Swarovski šperky - Príbeh

Viete, ako táto celosvetová značka Swarovski vznikla?  Čo spôsobilo raketový štart popularity Swarovski šperkov? Ženy ich milovali pred 100 rokmi, milujú ich dnes a budú ich milovať aj potom.

Swarovski je svetová spoločnosť známa predovšetkým prostredníctvom svojich kryštálov.Už viac než sto rokov je táto spoločnosť hlavným dizajnérom a predajcom kryštálov na celom svete. Firmu Swarovski založil Daniel Swarovský spolu so svojím švagrom FranzomWeisom. Neskôr sa na vedení firmy začali podieľať aj Danielovi synovia – Wilhelm, Friedrich a Alfred. Logom spoločnosti sa v roku 1988 stala labuť.

 

Ako sa Swarovski šperky stali ikonou?


Všetko sa to začalo, keď Daniel Swarovski vynašiel v roku 1895 prvú mechanickú metódu brúsenia kryštálov, ktorú si neskôr nechal patentovať. Práve týmto vynálezom a neopakovateľnou kvalitou kryštálov sa začal úspešný príbeh spoločnosti Swarovski, ktorá má nielen vlastné obchody s Swarovski šperkami po celom svete, ale taktiež predáva kryštály aj iným spoločnostiam, pod označením Swarovski Elements/components.

Swarovski kryštály

Spolupráca so svetovými dizajnérmi naštartovala extrémny rozmach značky.

Od roku 1913 začala firma vyrábať aj svoj vlastný kryštál, čo predznamenalo ďalší významný medzník v histórii firmy. Ďalším významný medzník nastal v roku 1956. V spolupráci s Christianom Diorom, bola vyvinutá povrchová úprava kryštálu pod označením Aurora Borealis, čo v preklade znamená „polárna žiara“. Swarovski šperky s kryštálmi s Aurora Borealis úpravou sú dodnes veľmi obľúbené. Efekt polárnej žiary na kryštáloch je upravený špeciálnou fóliou, ktorá sa nachádza vždy zo spodnej strany kryštálu.

 

Objavte jedinečné a kvalitné Swarovski Elements šperky v eshope AnjelskyDiabolské a spravte si deň krajší s kryštálmi od tejto renomovanej značky.